Skip to main content
Vårt hållbarhetsarbete

Vårt hållbarhetsarbete

För att vi
tänker på morgondagen

Idag kan vi konstatera att vår produktutveckling är vårt hållbarhetsarbete. Det handlar så mycket om att använda bästa tänkbara råvaror och material, att anpassa tillverkningsprocessen och att hjälpa både kunden och kundens kund att enkelt kunna bidra till det nödvändiga cirkulära kretsloppet.

Nya material och fossilfri råvara

Inom det här området händer det massor hos oss på Alfapac. Vi arbetar intensivt med att hela tiden utveckla våra material och produkter. Det gäller att uppnå optimal prestanda med minimal miljöpåverkan – en utmanande men inte alls omöjlig ekvation.

En del av allt vi gör idag

Vi förbrukar mindre energi

En viktig uppgift hos oss, precis som för all tillverkande industri, är att minska energiförbrukningen. Här är vi en bra bit på väg. Under 2021 lyckades vi dra ner vår elförbrukning per producerat kilo med 11 procent. Och tack vare de solpaneler som ska installeras under 2023 vet vi att vi kommer kunna reducera mängden köpt energi med ytterligare 6 procent.

Förbrukar mindre energi
Hållbarhetsarbete - Tillsammans blir vi starkare

Tillsammans blir vi starkare

En stor del av vårt hållbarhetsarbete gör vi internt, varje dag på jobbet. Men vi ingår också i flera större samarbeten, initiativ och branschöverskridande projekt, och har ett antal certifieringar och märkningar som tydliggör Alfapacs ställningstagande och vår starka vilja att göra skillnad.