Skip to main content
Smartare plast

Smartare plast

Så mycket mer än ett fantastiskt material

Vi på Alfapac pratar om Smartare plast – ett begrepp som är så mycket bredare än man först kan tro. För oss rymmer det själva materialet, förstås, med i princip obegränsade möjligheter. Men också produktegenskaper, partnerskap, utveckling och cirkularitet. Sånt som vi står för och erbjuder våra kunder. Idag och imorgon.

Det skulle vara svårt utan plast

Plast är inte bara ett flexibelt material som kan användas inom en mängd olika områden – det är också ett klimatsmart alternativ jämfört med andra material som har motsvarande egenskaper. Plast är dessutom enkel att producera, den väger lite och den kan berikas med en mängd olika egenskaper.

Olika typer av plaster har blivit oersättliga inom exempelvis livsmedels- och läkemedelsbranschen på grund av att de enkelt kan steriliseras. Likaså passar den isolerande förmågan hos plast perfekt exempelvis till förpackningar för elektronisk utrustning.

Ständig utveckling av allt vi gör

En stark aktör i över 50 år – och det beror inte på att vi har suttit i Åsbro och väntat. Tvärtom. Vi har genom alla år ständigt varit i framkant, redo för att hitta nya hållbara vägar och lösningar.

Idag handlar vårt utvecklingsarbete om allt från materialblandningar och produktionsprocesser till att skapa ännu smartare produkter med optimal prestanda och minimal miljöpåverkan. Det är det här som gör skillnad för dig som kund, och för dina produkter.

Smartare plast - Ständig utveckling av allt vi gör

Rätt plast på rätt plats

Orden i den här rubriken hörs mer och mer i vår bransch. Det handlar bland annat om att vi alla har ett ansvar att tänka till och ställa oss frågan: Är plast det bästa valet här? Och när svaret blir ja, gäller det förstås att välja rätt – och göra rätt.

För det måste också vara enkelt i nästa led. Plasten måste kunna återanvändas, sorteras och återvinnas, och det gäller konsument- såväl som industriprodukter. Historiskt har det varit komplicerat, men idag är det annorlunda. Vi på Alfapac jobbar till exempel stenhårt med att redan på designstadiet skapa produkter som är anpassade för det cirkulära samhället – Design for recycling. Och det är vi inte ensamma om, tack och lov.

En partner ut över det vanliga inom plastindustrin

En partner utöver det vanliga

Vår kunskap och erfarenhet är inget vi håller för oss själva. Med oss som partner får du snabbare service, experthjälp vid miljöanalyser och någon att bolla både kloka och tokiga idéer med. Du får dessutom en oerhört kunnig kontakt som hjälper till att reda ut allt det där som faktiskt kan vara ganska krångligt. Vi är aldrig längre bort än ett mejl eller ett telefonsamtal.

5 skäl att välja Smartare plast